måndag 6 juli 2009

är det verkligen sant???

Fastnade i en dokumentär på 2:an om försvunna Andy. Andy försvann från sin gata, hemstad i USA, bara 6-7 år gammal, 1976. Man har fortfarande ingen misstänkt eller någon aning om var han tog vägen, över 30 år senare. Polisen sitter inne med tonvis av material som aldrig undersökts på grund av brist på resurser. Varje år rövas över 58 000 barn bort i USA. 115 av dem försvinner spårlöst och om man hade resurser att gå igenom allt bevismaterial hos polisen hade kanske Andy varit vid liv idag och fått upplevt en lycklig barndom med sin familj. Andys kompis var med den dagen då han rövade bort. En man hade bett barn i området att hjälpa honom att leta efter hans vita lilla pudel som försvunnit. När Andy märkte att något var på tok, försökte han ta med sig sin kompis, som var yngre än han och inte lika snabb, därifrån. Andy sköt sin vän framför sig för att han ramlade hela tiden. När kompisen tittade bakom sig var Andy borta. Han gick tillbaka för att se var Andy tagit vägen. Då såg han två män som höll fast honom mot en sten och Andy skrek. Vännen som endast var ca 4 år visste inte vad han skulle göra. Det tog sedan 6 år innan han kunde förmå sig att berätta vad han sett den dagen inne i skogen. Jag kan inte låta bli att tänka på Andys föräldrar och syskon som forfarande inte vet om han lever, om han lider, mår bra, är död eller om han led länge innan han dog. De enda spår poliserna i USA har från detta fall är att han antagligen utsattes för pedofiler den dagen för över 30 år sedan i skogen och sedan försvinner alla spår.

Jag kan inte ens föreställa mig om detta skulle hända en själv. Ens barn är ju det absolut dyrbaraste och finaste man har. Hur ska jag kunna sova nu.....

2 kommentarer:

Hanna sa...

Har sett den där dokumentären om Andy på Canal + för ett tag sedan. Hemskt!

Vi har också allt inom familjen men ingen eletriker! Det är faktiskt sjukt irriterande. Haha :)

Nu sitter EMil och sorterar min plånbok. Mindre bra...........

Det som var så komiskt med det här huset är att det var så mkt folk när vi var på visningen att alla prospekten var slut och det var bilar längst med hela vägen.
DEt slutade med vi och en annan budare. Det är nött och slitet. Hela huset är riktigt slitet och gammalt, men ingenting som måste åtgärdas akut. Ett fönsterbyte borde genomföras inom en 5 års period säger min pappa men annars ingenting. De är riktigt dåliga.
Källaren är bara under köket och oljepannan stod där innan vi bytte till en vattenluft pump i julas.
Det ska bli en tvättstuga med bastu, dusch o wc. Har inte sett något större fuktgenomslag där, men måste dränera på utsidan. DEt sluttar in mot huset, vilket inte är så bra.. Varav det fantastiska dike vi har på tomten.. haha!

Nu har han slitit ut körkortet och betalkortet.. Betalkortet kan han få behålla men körkortet måste jag raffa åt mej... Ha en bra dag i regnet :)

Sora sa...

Jag såg dokumentären och jag blev minst sagt upprörd!
Att man inte kollar materialen som finns är riktigt dåligt.