söndag 27 december 2009

söndag

Har haft en toppendag i Söderhamn med bror och hans familj. Mamma, pappa och syster kom också upp. God mat (inte julmat), gott fika och återigen julklappsutdelning. Mera tågbana med batteridrivet lok. Liam skjuter ändå på, han tycker det går för långsamt =) Även jag och m hade varit snälla i år....kul!! Hemresan var dock inte lika rolig. Mörkt, dålig sikt med snöfall och dimma och dåligt väglag. Körde mellan 80 och 90 typ hela vägen hem. Hemresan tog betydligt längre tid än vad den brukar göra. Men nu är vi hemma helskinnade.

Imorrn ska m jobba, tråkigt tycker jag och Liam. Men vi får hitta på något kul själva.

Någon som har något bra tips på hur man får en bestämt 2-åring att vilja sova i sin egen säng igen? Vi har nu haft Liam mellan oss varje dag i några veckor...börjar så smått ledsna. Även fast det är mysigt att höra hur han ligger där och andas. Han vägrar att somna själv i sängen och han vaknar varje gång man försöker flytta över honom till hans egen säng. Tror det är dags att köpa en riktig säng till grabben så han först och främst inte känner sig så instängd. Vi har ju verkligen varit förskonade från problem vid sovrutiner ända sedan han föddes. Bara att lägga honom i sängen och så somnar han själv utan ett knyst. Den tiden är förbi. Detsamma gäller våra underbara sovmornar som vi haft ända sedan han föddes. Tidigast 8 men oftast 9 har han vaknat. Nu vaknar han den underbara tiden....06.00. Inte om han får vara vaken till 22 då, men vem vill ha en vild 2-åring vaken till 22 varje dag... =) Tips uppskattas!!!

2 kommentarer:

Hanna sa...

Vi har samma problem. Vill sova våran säng hela tiden. Men tror han känner på sej att något är i görningen och det är bäst att paxa plats lixom. Jag kan inte sova ett skvatt när han sover i våran säng. Värdelöst. Vad gör man. Är ihärdig? Blir han jätteledsen varje gång ni bär tillbaka honom?

Kanske vill ta en tur hit i veckan? Eller kanske en sväng till Nickis på ons fm?

Hanna sa...

10 på onsdag låter jättebra!!