lördag 12 december 2009

julbakar

Bakar Leilas saffran- och romsnurror, fast utan rom. Hoppas det blir goda. Av erfarenhet vet jag att mina lussebullar har en tendens att bli lite torra. Hoppas på det bästa i år.

Annars idag har vi varit på Coop för att handla ingredienserna till lussebaket, försöka hitta något till Liam att ha på sig på luciatåget på måndag (allt var slut i hans storlek) och för att kika om de hade vinterkängor. Helst lika som han hade förra året, KAVAT. Och det hade de. De kostar en slant, men de var så jättebra att de är värda varenda krona. Vinterskor och overall är sånt som jag tycker är värt att lägga pengar på, då det värsta som finns är frusna och ledsna barn.

Gick in en snabbis på Rusta och hittade pepparkaksgubbekläder. Köpte men är tveksam om det är för små för att ha utanpå overallen, då de ska ha luciafirande utomhus. Men kom på sen att han har ju en brun vinterjacka så i värsta fall får han ha sina pepparkaksgubbebyxor, bruna jackan och en tomteluva som han hade förra året. Tänker inte lägga ner en förmögenhet på detta.
Nu har degen jäst färdigt, dags att bli lite kreativ =)

1 kommentar:

Micaela sa...

Vad du är duktig! Tänkte ta allt bak nästa helg... Har bakat lussebullar två år i rad. Båda gångerna har dom blivit helt perfekta vad gäller konsistens och färg, men knappt smakat nåt över huvud taget =( Måste nog leta upp ett annat recept....
Nu måste jag sova...
Massa kramar!